Shockwave

Shockwave binnen
Praktijk Fyrtuoos:

Shockwavetherapie is een sterk opkomende therapievorm die steeds meer wordt toegepast binnen de (sport)fysiotherapeutische praktijk bij spier-peesklachten zoals tennisarm, hielspoor, achillespees, kniepees en schouderklachten. 

Shockwave werd in de jaren 80 toegepast bij de vergruizing van nierstenen. Internationaal wordt SW meestal gebruikt door (sport)artsen en orthopeden verenigd in de International Society for Medical Treatment (ISMST). In een jaarlijks meerdaags congres worden de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen wereldwijd besproken.

SW heeft aantoonbaar goede resultaten op pijn en weefselherstel waardoor de patiënt sneller zijn activiteiten weer kan oppakken. Er zijn uitgebreide medische studies die deze resultaten aantonen.

André Stroet heeft een Master of Science Sportfysiotherapie. Hij is een zeer ervaren (15 jaar) therapeut die als enige in Nederland een Masteropleiding heeft afgerond die geheel aan shockwavetherapie was gewijd. Dit kennisniveau wordt bijgehouden door het jaarlijks bezoeken van certificeringscursussen in binnen – en buitenland.

Daarnaast is hij samen met Univ. Prof. Dr.med. C. Schmitz (Ludwig Maximiliaan University München) verantwoordelijk voor de Swiss Dolorclast Academy cursussen in Nederland.

Zijn publicatie “Shockwave in the Netherlands” heeft op het internationale congres in Milaan ervoor gezorgd dat Nederlandse Fysiotherapeuten ook volwaardig lid mogen worden van de ISMST. Dat was tot dat moment alleen voorbehouden aan artsen.

Shockwave therapie wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, mits U voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

Voor verdere informatie: shockwave oost-nederland

CONTACT OPNEMEN

Klachten voorkomen, oplossen
of vragen over een behandeling?