oefentherapie Mensendieck – slaapoefentherapie

Oefentherapie Mensendieck – Slaapoefentherapie binnen Praktijk Fyrtuoos:

Aniek Holmer versterkt ons team op woensdagmiddag  met oefentherapie Mensendieck en slaapoefentherapie.

Oefentherapie Mensendieck is een behandelmethode gericht op het verminderen, voorkomen en opvangen van klachten die ontstaan door een verkeerde houding of beweging. Iedereen beweegt op zijn eigen manier en iedereen heeft een eigen voorkeurshouding. Sommige gewoontes, houdingen en bewegingen zijn echter niet goed voor het lichaam. Zo kunnen diverse klachten aan het lichaam ontstaan. De klachten kunnen vanzelf overgaan, maar kunnen ook terug keren. Klachten kunnen vooral als een grote belemmering in het dagelijks leven worden ervaren.

De meeste bewegingen en houdingen die u doet of aanneemt komen voort uit gewoontes die al jaren bestaan. Als de klachten voortkomen uit deze diepgewortelde gewoontes is het aanpassen hiervan makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak weet u ook wel dat er iets moet veranderen, maar de vraag is dan vaak: ‘Hoe dan?’. De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag, aanpassen van gewoontes en de begeleiding hierbij.

 

 

 

Voor meer informatie: www.oefentherapiepraktijkholmer.nl

Voor het maken van een afspraak: 06-46581951 of info@oefentherapiepraktijkholmer.nl

Slaapoefentherapie richt zich op het doorbreken van de vicieuze cirkel bij slaapproblemen, door zowel de oorzakelijke als instandhoudende factor aan te pakken. Iedereen slaapt wel eens slecht, maar wanneer u langer slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaart u steeds meer beperkingen in uw functioneren. Op den duur beïnvloedt het uw hele leven en al uw emoties. 

Slaapproblemen komen voor op elke leeftijd door verschillende factoren. Voorbeelden van klachten kunnen zijn: pijn, vermoeidheid, overbelast gevoel, angst, depressie, bewegingsarmoede, overgewicht, inslaapproblemen, dorslaapproblemen, te vroeg wakker worden, niet uitgerust zijn bij opstaan, concentratieproblemen, piekeren, kort lontje en vermoeid zijn overdag.

Een effectieve manier om van een slaapprobleem af te komen is slaapoefentherapie. “Slapen  kun je leren.” Uw slaapoefentherapeut gaat samen met u aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken met praktische tips, ontspanningsoefeningen en cognitieve therapie.

aniek
CONTACT OPNEMEN

Klachten voorkomen, oplossen
of vragen over een behandeling?