Manuele therapie

Manuele therapie binnen
Praktijk Fyrtuoos:

Heeft u klachten (pijnlijk of niet) die voortkomen uit het slechter bewegen van een gewricht? Dan is manuele therapie binnen Praktijk Fyrtuoos iets voor u. 

De manueel therapeut is gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten van armen en benen.

Specifieke technieken
Door het toepassen van specifieke technieken worden de lichaamsdelen rond een bepaald gewricht op een bepaalde manier bewogen met als doel enerzijds het beter laten functioneren van die gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en beweging. Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende.

Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met gedoseerde impulstechnieken. De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij hoort men soms een knappend of krakend geluid. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Gewrichten
Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. De manueel therapeut kan een patiënt met specifieke trainingsadviezen leren gewrichten door spieren stabieler te maken.

Bij de opleiding tot manueel therapeut staat het manueel therapeutisch onderzoek en de behandeling centraal, maar is er ook aandacht voor evidence based therapy: de meest effectieve en nieuwste ontwikkelingen binnen de fysio/manueel therapie. 

CONTACT OPNEMEN

Klachten voorkomen, oplossen
of vragen over een behandeling?