Hart- vaat- long fysiotherapie

Hart- vaat- long binnen
Praktijk Fyrtuoos:

Hart- en vaatziekten en ziekten van de longen en luchtwegen hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven en beperken het aantal gezonde levensjaren.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat training en deskundige begeleiding noodzakelijk is voor mensen met bijvoorbeeld hartfalen en COPD (chronische aandoening van de luchtwegen).  De hart- vaat- en longfysiotherapeut is deskundig om u te helpen: onder andere door het op peil brengen of verbeteren van uw conditie door oefeningen en/of het aanleren van ademtechnieken en –tempo. 

Door de diverse oefeningen krijgt u het gevoel meer controle te hebben over uw aandoening. Fysiotherapie helpt u om uw levensgewoontes en levensstijl positief te veranderen.

Aanvankelijk krijgt u eerst een 1 op 1 begeleiding waarbij we uw klachtenbeeld en fysieke toestand in kaart brengen, uw doel gaan bepalen en een op maat gesneden programma maken.

In veel gevallen traint u daarna 1 of 2 x per week verder in kleine groepjes onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut.

CONTACT OPNEMEN

Klachten voorkomen, oplossen
of vragen over een behandeling?