Handtherapie

Handtherapie binnen
Praktijk Fyrtuoos:

Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunt u allerlei handklachten krijgen. En dat kan behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling door ervaren specialisten is dan belangrijk.

De fysiotherapeut en/of ergotherapeut, die zich gespecialiseerd is in het behandelen van klachten van hand, pols en arm.

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie. 

Wat is handtherapie?
Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten en/of ergotherapeuten, die zich hebben toegelegd op de behandeling van hand, pols en arm. De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep) behandelen. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren.

De behandeling en/of adviezen van uw handfysiotherapeut kunnen zeer divers zijn. U kunt hierbij denken aan:

  • analyse van de handfunctie
  • wond- en littekenverzorging, oedeembehandeling
  • herstel van kracht van de pols en/of hand
  • verbeteren van beweeglijkheid van de pols en/of hand
  • stabiliteitstraining van de pols
  • advisering met betrekking tot braces, spalken of hulpmiddelen
  • begeleiding en advisering met betrekking tot hervatten hobby, sport en werk
CONTACT OPNEMEN

Klachten voorkomen, oplossen
of vragen over een behandeling?