EPTE

EPTE binnen
Praktijk Fyrtuoos:

EPTE® staat voor Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse. EPTE® is een nieuwe behandeling voor chronische peesontstekingen, die niet tot slecht reageren op de bestaande behandelmethoden.

EPTE®

Pezen zijn zeer gevoelig voor overbelasting en herstellen vaak trager dan bijvoorbeeld spieren. Een peesontsteking komt met name veel voor in de schouder, elleboog, heup, knie en in de achillespees. Praktijk Fyrtuoos past verschillende behandelmogelijkheden toe om jou van jouw klachten af te helpen. EPTE® en ESWT shockwave (in samenwerking met Andre Stroet van Shockwave Oost) zijn twee zeer effectieve therapieën, waarmee wij jou kunnen helpen door jouw peesontsteking te verminderen. 

Wat is EPTE®?

EPTE® staat voor Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse. EPTE® is een nieuwe behandeling voor chronischepeesontstekingen, die niet tot slecht reageren op de bestaande behandelmethoden. De behandelmethode EPTE® wordt gecombineerd met echografie

Door echografie stellen we nauwkeurig de locatie en ernst van de peesklachten vast. Op de plaats van de ontsteking, wordt met behulp van echografie door de huid (percutaan) een dunne naald ingebracht. Deze naald geleidt gedurende twee minuten stroom in de kern van het probleemgebied. De lage intensiteit elektrische stroom zet een aantal processen in gang die leiden tot de aanmaak van nieuw peesweefsel. Zo wordt de bloedcirculatie verbeterd en wijzigt de PH-waarde van zuur naar neutraal. 

Praktijk Fyrtuoos combineert een EPTE®-behandeling altijd met oefentherapie, om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel van de pees te bevorderen. 

Voor wie is EPTE®?

EPTE® is een nieuwe behandeling voor chronische peesontstekingen, die niet tot slecht reageren op de bestaande behandelmethoden. Als jij al meerdere mislukte pogingen en behandeling bent ondergaan om van jouw peesontsteking af te komen. Dan is een EPTE® behandeling een oplossing voor jou. 

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving en lijdt je aan een van onderstaande klachten? Neem dan contact met ons op. De fysiotherapeut kijkt samen op de EPTE® behandeling een oplossing biedt voor jou. 

 • Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees (jumpersknee)
 • Pijn aan de achillespees (achillodynie)
 • Chronische elleboogpijn (tenniselleboog)
 • Chronische schouderpijn (supraspinatus pees)
 • Hielspoor (plantaire fasciopathie)
 • Andere peesklachten (hamstring en lies)

De voordelen van EPTE® op een rijtje

We sommen de voordelen van een EPTE® behandeling voor je op:

 • Zo goed als pijnloos.
 • Zeer nauwkeurig dankzij echografie. 
 • Gezond weefsel wordt ontzien.
 • Zeer snel effectief, vaak al minder pijn na 3 tot 5 behandelingen.
 • Groot slagingspercentage. 
 • Onderderdeel van de reguliere behandeling, dus geen extra bijdrage.

Wordt dit door mijn zorgverzekeraar vergoed?

EPTE® is altijd onderdeel van een fysiotherapiebehandeling. De behandeling kost niets extra. Fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Of jouw behandeling wordt vergoed is dus afhankelijk van waar en hoe jij verzekerd bent voor fysiotherapie. Controleer dit bij jouw zorgverzekeraar.

CONTACT OPNEMEN

Klachten voorkomen, oplossen
of vragen over een behandeling?