Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie binnen
Praktijk Fyrtuoos:

De bekkenfysiotherapeut helpt u bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarbij wordt soms gebruikgemaakt van speciale apparatuur.

Veel klachten in het bekkenbodemgebied zijn te verhelpen, maar het is vaak moeilijk om met deze klachten naar een zorgverlener te gaan. 

Als gespecialiseerd bekkenfysiotherapeuten weten wij wat het op tijd melden van deze klachten het herstel bevorderd.

Bekkenbodem
De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm ondersteunt. Die bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. De spieren dragen bij aan de stabiliteit van het bekken. Ook hebben ze een functie bij seksualiteit.

Wanneer de bekkenbodemspieren niet goed functioneren kan dat leiden tot problemen, zoals bv incontinentie van urine of ontlasting. Ook pijn in de onderbuik, in de bekkenbodem, bij het stuitje of het schaambeen komt voor. Niet goed functionerende bekken- en bekkenbodemspieren kunnen ook de oorzaak zijn van bv lage rugpijn.

Wat kan de bekkenfysiotherapeut voor u doen?
De bekkenfysiotherapeut helpt u bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Met speciale apparatuur kan de activiteit van de bekkenbodemspieren gemeten en inzichtelijk gemaakt worden. 

De bekkenfysiotherapeut adviseert u -indien nodig – over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en over ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband. Ook met vragen op seksueel gebied kunt u bij de fysiotherapeut terecht. De bekkenfysiotherapeut is bevoegd en deskundig om een inwendig onderzoek te doen.

CONTACT OPNEMEN

Klachten voorkomen, oplossen
of vragen over een behandeling?