Podologische Fysiotherapie

 

het toepassen van ontlastende en/of corrigerende maatregelen voor de voet , met behulp van zooltjes, hakverhogingen, etc.

De podologisch fysiotherapeut herkent en behandelt klachten die te maken hebben met de stand van uw voeten.

 

Niet alleen pijnlijke voeten, ook klachten van enkels, knieen, heupen, rug kunnen te maken hebben met een verkeerde stand en/of verkeerd gebruik van de voet-funktie.

 

In het inleidende vraaggesprek komen deze klachten aan de orde en kan het zijn dat u gevraagd wordt om een paar oude schoenen mee te brengen.

Bij het onderzoek wordt gekeken naar de stand van uw voeten: naast een functie-onderzoek wordt gebruik gemaakt van meetapparatuur zoals de zgn podo-scan en de voetspiegel. Ook kan een hardloop-analyse gemaakt worden om vast te stellen waardoor uw klacht veroorzaakt wordt.

 

Als blijkt dat de problemen opgelost kunnen worden mbv een aangepaste zool en/of een andere aanpassing in de schoen, dan wordt deze aanpassing door de podologisch fysiotherapeut gemaakt. Meestal is een op maat gemaakte zool binnen 1 week klaar.

 

NB:

de podologisch fysiotherapeut behandelt, anders dan de pedicure en podoloog, geen klachten van uw nagels en/of eeltplekken.