Overzicht van de behandelingen

Fysiotherapie

Fysiotherapie

De algemeen fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke houdings- en bewegingsapparaat. Naast het behandelen van problemen met houding en beweging kan de fysiotherapeut ook adviserend en begeleidend optreden.

Manuele therapie

Manuele therapie

Een manueel therapeut heeft aanvullend een opleiding manuele therapie gevolgd en extra kennis opgedaan op het gebied van (wetenschappelijke) diagnostiek en therapie, en manuele vaardigheden. 

Echo-diagnostiek

Echo-diagnostiek

Een echo kan worden gemaakt als aanvullende diagnostiek bij aandoeningen van spieren, pezen, kapsels, banden, gewrichten en/of botstrukturen.                                                                                                                                    

Podologische fysiotherapie

Podologische fysiotherapie

Met behulp van zooltjes, hakverhogingen, teenspreiders, enz wordt gezorgd voor ontlastende en/of corrigerende maatregelen voor de voet. Het betreft niet alleen aandoeningen van de voet,  maar ook van gewrichten die boven de voet liggen, bv knieschijfklachten bij een doorgezakte voet,

Bekken fysiotherapie

Bekken fysiotherapie

Bekkenfysiotherapie richt zich op klachten van het buik- bekken- en lagerug- gebied bij zowel vrouwen, mannen als kinderen. 

Handtherapie

 

Hand-therapie

 

Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten en/of ergotherapeuten, die zich hebben toegelegd op de behandeling van hand, pols en arm.

Hart, vaat en longen

Hart, vaat en longen

Specifieke revalidatie-programma's (individueel en/of in groepsverband) : persoonlijk aangemeten oefeningen om conditie, uithoudingsvermogen en spierkracht te verbeteren. Tevens wordt geleerd om beter om te gaan met de beperking in energie. 

Fysio-fitness

Fysio-fitness

Bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut in kleine, vaak gemengde groepen van maximaal 6-8 personen om spierkracht, lenigheid en uithoudingsvermogen te trainen en te onderhouden

STEP preventieve bedrijfszorg

STEP preventieve bedrijfszorg

Preventieve scholing gericht op duurzame inzetbaarheid op de werkvloer, ter voorkoming van werkgerelateerde fysieke problemen met dientengevolge langdurig verzuim.

Traditionele Chinese geneeskunde

Traditionele Chinese geneeskunde,

praktijk Naphausen,    06-30140939

Acupunctuur is het meest bekende onderdeel van deze eeuwenoude geneeswijze. Daarnaast neemt de kruidengeneeskunde een belangrijke plaats in. 

Een lokale pijnpuntbehandeling wordt  in de fysiotherapie "dry needling" genoemd.