Fysiotherapie 

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat om houding of om bewegen.

 

De fysiotherapeut helpt u bij het voorkómen, oplossen of verminderen van uw lichamelijke klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

U krijgt altijd zorg op maat. Passend bij uw persoonlijke situatie en gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Voor de meeste klachten kunt u naar de algemeen fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten. 

De fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen. Bij het opstellen van een behandelplan wordt samen met u gekeken naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. 

  • de fysiotherapeut behandelt blessures en/of pijnklachten, bijvoorbeeld in de armen, benen, schouders en rug, veroorzaakt door sporten, werk, hobby’s, of door het ouder worden. De oorzaak kan overbelasting of een verkeerde houding/ beweging zijn. Hiervoor krijgt u van de fysiotherapeut zowel een goede behandeling als advies.
  • De fysiotherapeut behandelt ook mensen die vanwege een (chronische) aandoening onder medische begeleiding beweegzorg nodig hebben. Dat is belangrijk voor uw gezondheid èn om mobiel te blijven. Denk hierbij aan Hart- , Vaat- en Long-aandoeningen, maar ook diabetes. Vaak wordt er getraind in kleine groepen.
  • In onze praktijk kunt u terecht voor een hardloop-analyse:  hardlopen is een blessuregevoelige sport. Trainingsopbouw en schoenen zijn meestal niet het probleem. Het probleem zit vaak in gebrekkige romp- en heupstabiliteit en slechte looptechniek. Veel lopers gaan naar de fysiotherapeut voor behandeling van hun klacht aan achillespees, peesplaat, kuit, scheen, knie, heup of hamstring. Vaak met resultaat, maar na enige tijd komt dezelfde klacht weer terug of raakt een ander lichaamsdeel geblesseerd. Middels een looptechniek analyse, waarbij uw looptechniek wordt gefilmd via smartphone of tablet, wordt uw looptechniek geanalyseerd.  Via een 4-stappen methode wordt u een goede looptechniek aangeleerd, waarbij u eventueel oefeningen meekrijgt om looptechniek en rompstabiliteit te verbeteren. Op deze manier hopen we samen met u de blessure op te lossen en de kans op toekomstige blessures te verkleinen.

 

Fysiotherapie zorgt ervoor dat u sneller herstelt . Met adviezen en oefeningen zorgt de fysiotherapeut ervoor dat u weer optimaal kunt (blijven) bewegen. 

U kunt met of zonder een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bij de fysiotherapeut terecht.

Wij werken samen met medisch specialisten in het Rugnetwerk Twente , het COPD-netwerk van het SKB, en het schoudernetwerk Deventer.

 

Een doorsnee van  behandelmethodes waarvoor u bij ons terecht kunt:

- Manuele Therapie SOMT / Manueel Therapie Marsman

- Bekkenfysiotherapie

- Handfysiotherapie

- Mc Kenzie oefentherapie

- Dry Needling

- Mc Connell tape-technieken

- taping bij hooikoorts