Shockwavetherapie bij Praktijk Fyrtuoos

19-02-2019

Het therapie aanbod bij Fysiotherapie praktijk Fyrtuoos is uitgebreid met shockwavetherapie (SW) dmv een samenwerking  tussen Praktijk Fyrtuoos en André Stroet van shockwave-oost.

 

Shockwavetherapie is een sterk opkomende therapievorm die steeds meer wordt toegepast binnen de (sport)fysiotherapeutische praktijk bij spier-peesklachten zoals tennisarm, hielspoor, achillespees, kniepees en schouderklachten. 

Shockwave werd in de jaren 80 toegepast bij de vergruizing van nierstenen.  Internationaal wordt SW meestal gebruikt door (sport)artsen en orthopeden verenigd in de International Society for Medical Treatment (ISMST). In een jaarlijks meerdaags congres worden de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen wereldwijd besproken.

SW heeft aantoonbaar goede resultaten op pijn en weefselherstel waardoor de patiënt sneller zijn activiteiten weer kan oppakken.  Er zijn uitgebreide medische studies die deze resultaten aantonen.

 

André  Stroet heeft een Master of Science Sportfysiotherapie. Hij is een zeer ervaren (15 jaar) therapeut die als enige in Nederland een Masteropleiding heeft afgerond die geheel aan shockwavetherapie was gewijd.  Dit kennisniveau wordt bijgehouden door het jaarlijks bezoeken van certificeringscursussen in binnen – en buitenland.

Daarnaast is hij samen met Univ. Prof. Dr.med. C. Schmitz (Ludwig Maximiliaan University München)  verantwoordelijk voor de Swiss Dolorclast Academy cursussen in Nederland.

In 2015 heeft hij een effectonderzoek uitgevoerd bij 122 patiënten die met SW zijn behandeld in zijn eigen praktijk in Delden. De resultaten van dat onderzoek zijn gepresenteerd op het Nationale SW congres in Zwolle.  Zijn publicatie “Shockwave in the Netherlands” heeft op het internationale congres in Milaan ervoor gezorgd dat Nederlandse Fysiotherapeuten ook volwaardig lid mogen worden van de ISMST.  Dat was tot dat moment alleen voorbehouden aan artsen.

 

Wilt u een afspraak maken voor SW therapie? Dat kan telefonisch via Praktijk Fyrtuoos onder nummer 0545-273919 of via info@praktijkfyrtuoos.nl.  Behandelingen zijn voorlopig alleen mogelijk op vrijdag (middag).

Shockwave therapie wordt vergoed vanuit  uw aanvullende verzekering, mits U voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

 

Informatie: www.shockwave-oost.org

Terug